U bent hier: Home / Met 'n diploma van de Faculteit Wetenschappen kun je alle richtingen uit

Met 'n diploma van de Faculteit Wetenschappen kun je alle richtingen uit

Wetenschappers op de werkvloer
 


Publicatie over waar je zoal terecht kunt met een diploma van de Faculteit Wetenschappen.

Bekijk de publicatie hier

 

Waar komen wetenschappers terecht op de arbeidsmarkt? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt, zeker ook door toekomstige studenten en hun ouders. Er is geen eenvoudig antwoord op, wetenschappers zijn op vele, soms onverwachte plaatsen te vinden. Daarom hebben we deze brochure gemaakt: een uitgebreide bloemlezing over jonge en oudere wetenschappers, mannen en vrouwen, actief bij de overheid, in het onderwijs of in de privésector, die allemaal kort vertellen waar ze professioneel mee bezig zijn.

Aan de Faculteit Wetenschappen krijg je een opleiding, je leert er geen beroep. Het is dan ook niet zo dat er een rechte lijn te trekken is van de opleiding naar een bepaalde job of sector. We vinden chemici en biologen in de biotechsector of in een ICT-functie, informatici bij non-profit-organisaties en in de gezondheidszorg, fysici in het bank- en verzekeringswezen of bij de redactie van een krant…

Wetenschappers zijn nieuwsgierige mensen, die de fenomenen in hun omgeving graag willen begrijpen en beheersen. Dat blijkt in de meest verscheiden professionele omgevingen een nuttige eigenschap. Wetenschappers hebben een brede opleiding genoten, en ze zijn sterk in exact, logisch en analytisch denken. Daardoor zijn ze goed voorbereid voor de professionele uitdagingen die ze op hun parcours tegenkomen.

Peter Lievens
decaan Faculteit Wetenschappen

Science@Leuven Fund

sociale media