U bent hier: Home / Aankondigingen / Artefact 2016

Samenwerking Faculteit Wetenschappen met Artefact

Artefact is een tentoonstelling en kunstenfestival waar hedendaagse beeldcultuur, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan. Met het thema Up in the Air kijken we omhoog, naar het luchtruim. Waaruit bestaat de lucht en welke fenomenen spelen zich er af ? Wat betekent het luchtruim voor ons, en hoe hebben we het ons toegeëigend? De kunstenaars in Up in the Air nemen onze poëtische, politieke en economische verhouding tot het luchtruim onder de loep en bieden nieuwe perspectieven op domeinen zoals telecommunicatie, transport en ecologie.

De uitgebreide expo toont kunstwerken en installaties op het scherp van de snee: een kunstmatige tornado, meringues op basis van smog, de eerste narratieve kortfilm die volledig gefilmd werd door drones, een sublieme ervaring te midden van miljoenen stofdeeltjes die om je heen dansen, een artificiële dakkoepel die kunstlicht op zo’n manier recreëert dat het net echt zonlicht lijkt ... Kortom, werken die je doen nadenken over wat het luchtruim is, wat het voor ons betekent en hoe we het ons toe-eigenen.

 

Rondleidingen in teken van wetenschap en technologie

De Faculteit Wetenschappen biedt in samenwerking met STUK op donderdag 25 februari rondleidingen aan doorheen de expo van Artefact met speciale aandacht voor die kunstenaars die een werk presenteren met een wetenschappelijke en/of technologische achtergrond.

U kunt aansluiten bij 2 Nederlandstalige (16 en 17u) of 1 Engelstalige (18u) rondleiding. Achteraf kunt u voor een drankje terecht in het STUKcafé.

Deelname aan de rondleidingen is gratis. Voor de praktische organisatie vragen we u wel te registreren.

 

Inschrijven

Wilt u er graag bij zijn op 25 februari? Vergeet u dan niet te registreren!