U bent hier: Home / Studenten / Educatieve Master

Educatieve master wetenschappen en technologie

 

educatieve master in de wetenschappen en technologie

(Ter vervanging van de uitdovende SLO Wiskunde, Natuurwetenschappen, Engineering en Technologie)

De educatieve master in de wetenschappen en technologie bereidt je voor om als leraar of docent aan de slag te gaan in twee vakgebieden uit de wetenschappen, wiskunde of technologie. Meer specifiek kies je (afhankelijk van je vooropleiding) twee van de volgende vakdidactieken: aardrijkskunde, bio-engineering, biologie, chemie, engineering & technologie, fysica, informatica en wiskunde. In de educatieve master verdiep je je kennis in de bijbehorende disciplines, word je gevormd in de gekozen vakdidactieken en loop je stages die hierbij aansluiten. Een van de twee vakdidactieken kan ook uit een andere educatieve master gekozen worden: economie, maatschappijwetenschappen, Nederlands niet-thuistaal of PAV/maatschappelijke vorming. Daarnaast leer je om in team interdisciplinair onderwijs in wetenschappen en technologie te verzorgen, zoals iSTEM of Natuurwetenschappen.

Je verwerft ook de nodige pedagogische vaardigheden om, aangepast aan de specifieke context en eigenheid van je leerlingen, je passie en kennis door te geven. Een leraar doet immers meer dan enkel lesgeven: omgaan met jongeren in al hun diversiteit, organiseren van klasuitstappen, vormgeven van oudercontacten ...

Als student van de educatieve master in de wetenschappen en technologie word je begeleid door professoren die wetenschappelijk onderzoek verrichten in hun vakdiscipline, in de vakdidactiek of in de onderwijskunde, en door praktijklectoren die zelf voor de klas staan. Tijdens je stages werk je in je stagescholen samen met ervaren leerkrachten. Je krijgt voortdurend gerichte feedback. Zo bevruchten wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring elkaar wederzijds.

Iets voor jou? Kom kennismaken Brochure Inschrijven

Starten na een academische bachelor?

Je volgt het integraal traject van 120 sp., enkel in Leuven aangeboden.

starten na een masteropleiding?

Je volgt het verkorte traject van 60 sp., in verschillende regio's aangeboden.

Loopbaan

De educatieve master geeft je lesbevoegdheid in de tweede en derde graad secundair onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs en het volwassenen-onderwijs. Je mag ook lesgeven aan hogescholen. Lees meer.